Centrum voor jeugd en gezin (CJG)

Bij het centrum voor jeugd en gezin (CJG) krijg je gratis advies over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden. De Jeugdteams Leidse regio zijn partner van het CJG. 

Jeugdgezondheidszorg 

De meeste mensen kennen het CJG van de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Het JGZ voert de onderzoeken uit en volgt de groei en ontwikkeling van jouw kind vanaf de geboorte. Je kunt bij hen terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien van kinderen tot 23 jaar. 

Pedagogisch advies 

Soms heb je een vraag over opvoeden die meer aandacht nodig heeft. De pedagogisch adviseur helpt je graag. Je kunt dan een  afspraak maken voor een gesprek of kortdurende begeleiding. Samen zet je de zaken op een rijtje en ga je op zoek naar wat er nodig is om het thuis weer goed te laten lopen. De meest gestelde vragen gaan over gewone opvoedkwesties of over zorgen over de ontwikkeling. Wil je meer weten over pedagogisch advies? Kijk dan op de website van het CJG. 

Cursussen 

Het CJG verzorgt ook veel cursussen voor verschillende leeftijdsgroepen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van het hebben van een kinderwens of zwanger zijn tot cursussen voor als je een baby, kleuter of puber hebt. Ook voor kinderen zelf zijn er cursussen zoals bijvoorbeeld een weerbaarheidstraining.  Kijk eens op de website van het CJG als je wilt kijken of er voor jou een nuttige cursus bijzit. 

Contact 

Je kunt op veel verschillende manier bij het CJG terecht. Je kunt bellen, langsgaan maar ook chatten en een e-consult is een mogelijkheid. Kijk op de website van het CJG voor de manier die het beste bij jou past.