Stichting Jeugdteams Leidse regio realiseert de toegang jeugdhulp binnen de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. We bieden hulp en ondersteuning aan jongeren en hun ouders of opvoeders door te werken met hun eigen kracht en mogelijkheden, zodat deze duurzaam zelf verder kunnen. Stichting Jeugdteams Leidse regio bestaat uit 9 lokale teams (6-15 medewerkers per team). Cardea is een van de partners waar we in de stichting jeugdteams Leidse regio mee samenwerken en detacheert de medewerkers naar de teams. Wij helpen gezinnen met kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar met ontwikkelings-, gedrags- en gezinsproblemen. Centraal staan: dichtbij huis, op maat en resultaat. Professionals bieden hulp thuis en op school, in de vorm van dag- en 24-uurshulp of combinaties hiervan.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s (Jeugdzorgwerkers -B) die onze teams komen versterken. Heb je kennis en ervaring in het bieden van hulpverlening binnen de jeugdsector en/of het sociale domein? En draag je graag bij aan nieuwe ontwikkelingen? Dan wij op zoek jaar jou! Samen met je collega’s en je leidinggevende ben je als eerste verantwoordelijk voor het oppakken van de diverse hulpvragen van inwoners rondom opvoeden en opgroeien. Jouw specialiteit hierbij is het ondersteunen van ouders of jeugd met een beperking. Samen met je team zet je je actief in voor het verbeteren van het functioneren van een gezin. Dit doe je door o.a. het opzetten en coördineren van een gezinsplan.

Wat ga je doen?

Als je bij ons komt werken is iedere dag anders. Dat maakt het zo interessant en uitdagend. Als lid van het team draag je bij aan de gezamenlijke taak waar het team voor staat; je deelt je kennis, zet je ervaring in en leert van je collega’s.
Je gaat en staat voor de cliënten. Vanaf het eerste gesprek kijk je met de cliënt wat de wensen en mogelijkheden zijn. In jouw rol versterk je de eigen kracht van gezinnen en hun omgeving. Je maakt hierbij gebruik van je eigen netwerk. Veiligheid van het kind en het vergroten van de zelfredzaamheid van het gezin staan hierbij voorop. Daarnaast bouw je actief aan een sociaal netwerk in jouw werkgebied.  

Waar kom je te werken?        

Je bent werkzaam voor de stichting Jeugdteams Leidse regio. Een omgeving die volop in ontwikkeling is. Binnen deze stichting hebben we in verschillende teams ruimte voor extra professionals. Alle teams van de stichting zijn gepositioneerd in verschillende wijken in de gemeente. Zo werken we dicht in de leefomgeving van onze cliënten.                                                            

Wat heb je in huis?                      

  • Je hebt een relevante Hbo-opleiding.
  • Registratie bij SKJ is een vereiste of je bent bereid hiervoor intern een traject te volgen.
  • Je hebt kennis en ervaring met hulpverleningsmethodieken, zoals o.a. oplossingsgericht werken, Signs of safety, sociale netwerkstrategieën. Je bent bekend met de Meldcode.
  • Je hebt ervaring met gezinsbegeleiding en met de begeleiding van jonge kinderen en pubers.

Wat verder nog?

  • Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en durft kritisch te zijn.
  • Je bent stressbestendig, een “aanpakker”, creatief en flexibel.
  • Je bent een echte teamplayer en netwerker pur sang.
  • Positief ingesteld met humor, daar houden we van!

Wat bieden wij jou? 

Een uitdagende en afwisselende functie in een van onze teams voor in ieder geval de duur van een jaar, met de intentie een dienstverband voor onbepaalde tijd. Zo zijn zowel opleidingswensen als het aantal uren werken bespreekbaar (minimaal 24 uur). Je komt bij Cardea in dienst en krijgt een detacheringsovereenkomst met de Stichting Jeugdteams Leidse Regio. Je wordt ingeschaald als Jeugdzorgwerker B in salarisschaal 9, maximaal €4085,32 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Alle overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Jeugdzorg.

Past deze functie jou?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Leuk! Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief. Deze kan je mailen naar Annemiek van Rijn, mailadres is a.vanrijn@cardea.nl

 Wij kijken uit naar jouw reactie!