Mensen ondersteunen bij problemen waar zij in het leven tegen aanlopen is de kern van ons werk. Wij helpen hen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen inzet, talent en netwerk aan werken. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress of geweld; Kwadraad Maatschappelijk Werk biedt hierin een stevige professionele basis. Jij zorgt er mede voor dat we dit kunnen waarmaken. Spreekt daarnaast werken in een omgeving waar persoonlijke- en vakontwikkeling centraal staan je aan? Lees dan zeker verder!

Wij zijn voor de Stichting Jeugdteams Leidse Regio in Leiden op zoek naar collega’s

Maatschappelijk werker(s) / Jeugd- en Gezinswerker(s)

Het gaat om een functie voor 24 – 36 uur per week. 

Stichting Jeugdteam Leidse regio & Kwadraad 

1 juli 2021 is de coöperatie overgegaan in de stichting Jeugdteams Leidse regio. De eigen verantwoordelijkheid binnen de teams is groot, zodat teamleden flexibel kunnen inspelen op lokale vragen. De teams worden in clusters aangestuurd door een teammanager uitvoering. De teams werken in opdracht van de gemeenten en bieden ambulante hulp, consultatie en advies. Waar nodig betrekken ze specialistische jeugdhulp en/of kennen ze een PGB (persoonsgebonden budget) toe.

De 8 instellingen die mensen leveren voor de teams zijn: Kwadraad (maatschappelijk werk), MEE, LUMC (GGZ), Ipse de Bruggen, Gemiva en ’s Heerenloo (LVB), Inzowijs (begeleiding) en Cardea (jeugdhulpverlening) hebben hiervoor Stichting Leidse regio gevormd met een onafhankelijke directeur.

Dit is jouw baan 

Jeugd- en gezinswerkers geven consultatie en advies. Ze denken mee met en versterken professionals die in de basisvoorzieningen werken. Gezinnen en jongeren die hulp nodig hebben bij opvoed- en opgroeiproblemen krijgen ambulante hulpverlening vanuit het team.

De geboden hulpverlening is gericht op het versterken van de eigen kracht van gezinnen en hun omgeving. De medewerkers stimuleren dat het gezin zelf de regie houdt (of neemt) over hun eigen situatie.

De hulpverlening kan sterk variëren: van een moeder die belt omdat ze zich geen raad meer weet met haar peuter, een opstandige puber met sterk grensoverschrijdend gedrag tot een langdurig begeleidingstraject voor een gezin met meervoudige problematiek. Samen met het gezin stelt de Jeugd- en Gezinswerker een gezinsplan op. Samen wordt bekeken wie kunnen helpen bij het realiseren van hun doelen.

Zo nodig schakelt de Jeugd- en Gezinswerker daarbij rechtstreeks jeugdhulpspecialisten in of ondersteuning vanuit andere domeinen. De Jeugd- en Gezinswerker draagt zorg voor de continuïteit en de coördinatie van de geboden ondersteuning. Ouders, jongeren en voorzieningen (o.a. scholen, huisartsen) hebben te maken met één contactpersoon binnen het team.

Jeugd- en Gezinsteams kunnen: 

 • Consultatie en advies geven: ouders, jeugdigen en basisvoorzieningen versterken.
 • Ambulante hulp geven.
 • Basisdiagnostiek uitvoeren (in team beschikbaar).
 • 1Gezin1Plan en zorgcoördinatie uitvoeren.
 • Rechtstreeks jeugdhulpspecialisten inschakelen.
 • PGB’s aanvragen en verlengen.
 • Zo nodig de Raad voor de Kinderbescherming inschakelen.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken? 

Werken voor en met mensen zit in jouw DNA. Je vindt het belangrijk om de cliënt voorop te stellen. Door jouw expertise weet je als geen ander hoe je partijen rondom de cliënt in kunt schakelen om tot een oplossing te komen. Je weet bovendien goed om te gaan met ‘multi-problem’ situaties. Jouw profielschets in belangrijke bullits:

 • Wij zoeken een collega met kennis en ervaring in het bieden van hulpverlening binnen de jeugdsector en/of het sociale domein.
 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Of Social Work. Of je hebt een afgeronde HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening met 5 jaar werkervaring (na het behalen van je diploma).
 • Je staat ingeschreven in het beroepsregister SKJ of je voldoet aan de voorwaarden, zodat je je direct bij indiensttreding kunt inschrijven.
 • Je staat ingeschreven in het Registerplein of je voldoet aan de voorwaarden, zodat je je direct bij indiensttreding kunt inschrijven.
 • Je hebt ervaring met cultuur sensitief werken.
 • Je vindt het een uitdaging om samen met je collega’s het jeugd- en gezinsteam verder vorm te geven.
 • Je bent flexibel en doelgericht, kan functioneren in een omgeving die volop in ontwikkeling is.
 • Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en durft kritisch te zijn.
 • Je bent in staat zelfstandig en methodisch te werken, neemt zelf initiatief.
 • Je bent bereid om nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen die horen bij werken met ons zogenaamde T-profiel: ieder teamlid wordt zowel generalist als specialist. Generalist waar het gaat om het brede spectrum aan opvoed- en opgroei vragen waarmee je te maken krijgt. Specialist vanwege de expertise die jij inbrengt vanuit je kennis en ervaring die je vanuit je moederorganisatie meebrengt.
 • Je hebt kennis en ervaring met hulpverleningsmethodieken, zoals o.a. oplossingsgericht werken, Signs of safety, sociale netwerkstrategieën. Je bent bekend met de Meldcode.
 • Je bent een teamspeler. Als lid van het team draag je bij aan de gezamenlijke taak waar jullie voor staan; je deelt je kennis, zet je ervaring in en leert van je collega’s.
 • Je bent in staat om een netwerk op te bouwen in het gebied waar je gaat werken om een bijdrage te leveren aan het versterken van het pedagogische klimaat in scholen en wijken; te zoeken naar mogelijkheden om sociale netwerken te versterken en meer te benutten.
 • Het is een pré als je kennis en ervaring hebt bij het in kaart brengen en het vergroten van de veiligheid binnen een gezin.
 • Specialistische kennis 

Wat kun je van ons verwachten? 

Een afwisselende baan voor 24-36 uur per week. We bieden je in eerste instantie een contract voor de duur van een half jaar (ziektevervanging), met uitzicht op verlenging of een contract voor onbepaalde tijd. Jouw werkuren zijn in overleg in te delen. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden (o.a. LBB, IKB en fietsplan) zijn geregeld conform cao Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.780 – maximaal € 3.961). Inschaling zal passen bij de ervaring en kennis die je meeneemt. Je komt te werken bij een innovatieve organisatie met veel ruimte en vrijheid ten aanzien van de uitvoering van je werkzaamheden en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een laptop, smartphone en de optie om digitaal te werken, maar dat is logisch natuurlijk, want jij voert je werk uit daar waar je cliënt is. 

Enthousiast? 

Zie jij deze job helemaal zitten? Kun je misschien zelfs op korte termijn starten? Solliciteer dan uiterlijk 22 augustus 2022 o.v.v. vacaturenummer 128 via deze link. Als we voldoende geschikte kandidaten hebben sluiten we de vacature eerder. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Lucienne de Kok, telefoonnummer 06-40990700 of Annemarieke Borren, telefoonnummer: 06-21328558