Leiden Mors

Onze collega Robbin Ruitenbeek vertelt: “Het werk binnen de jeugdteams is veelzijdig. Iets wat je in dit werk leert is om goed te kunnen schakelen. Dit is de juiste plek wanneer je van puzzelen en uitdagingen houdt. Je kunt casussen oppakken die jouw passie en ervaring triggeren. Dit vind ik fijn aan deze baan. 

Als jeugd -en gezinscoach ben ik een generalist, maar met mijn eigen straatje. Dit komt voort uit mijn kennis, interesses en ervaring. Mijn straatje zijn jongeren (12+) en hun ouders. Dit ‘’straatje’’ wordt vanuit mijn moederorganisatie Cardea gestimuleerd. Ik daag mijzelf uit door af en toe een casus op te pakken waar ik nog niet zoveel ‘’feeling’’ mee heb. Dit pak ik dan samen met een collega op. 

Als jeugd – en gezinscoach bied ik maatwerk en denk ik mee met ouders, kinderen, jongeren, scholen en andere hulpverlening in oplossingen. In de ene casus bied ik zelf de ouderbegeleiding, kind – of jongeren coaching en in de andere casus zorg ik dat alle lijnen hiernaartoe worden uitgezet. Dit ligt aan de zwaarte van de problematiek. Het uitgangspunt is om in samenwerking met ouders het beste voor het kind te organiseren.  

Waar ik een boost van krijg in het werk: 

Ik ga met een goed gevoel de deur uit wanneer, ongemotiveerde jongeren op hun afspraken komen, zich steeds meer openstellen en ik hen inzicht kan geven in hun eigen gedrag. Het mooiste om te zien zijn de ‘’o ja’’ momenten. Momenten waarop ouders met hun puberende kind in gesprek raken en beide ‘’eyeopeners’’ krijgen. En hierdoor weer in verbinding met elkaar staan. Dit is waar ik mij hard voor maak. De verbinding tussen machteloze ouders en puberende kinderen.”